Menu Sluiten

Iedereen zag er al weken naar uit en de tuincommissie is druk geweest met het maken van een plan. Vrijdag 9 april was het dan eindelijk zo ver: de aanleg van de daktuin! Nu is de tuin een plek om gezellig met elkaar te kunnen zitten in het groen, met uitzicht over de stad. Lennart Smit (27) is bewoner van de Startmotor en lid van de tuincommissie. Hij vertelt in deze blog over de voorbereiding en de aanleg van de daktuin. Lees je mee?

Al voor de grote dag had bewoonster Desiree een bank ontworpen voor de daktuin. De bank is door de tuincommissie in elkaar gezet en gebeitst in de Create ruimte. Het resultaat is een praktische, simpele en mooie bank, gemaakt van oude pallets. En niet geheel onbelangrijk: hij zit fijn! We zijn erg trots op het eindresultaat, dus hopelijk gaat het lang mee en heeft iedereen er veel zitplezier van.

De grote dag

We keken er met z’n allen naar uit: de dag van de aanleg. We hadden een heel weekend gepland met meer dan 40 vrijwilligers. We waren erg blij met iedereens enthousiasme en met de aanmeldingen om mee te helpen. Vrijdagochtend vroeg begonnen we met het zware werk, namelijk het aanleggen van het schelpenpad. Iedereen heeft flink door geschept en met kruiwagens gezeuld. Uiteindelijk lag het pad er al voor 12 uur in. Dat was boven onze verwachting. Mede dankzij een fijn achtergrondmuziekje, het lekkere weer en de goeie samenwerking van iedereen was het een erg gezellige ochtend.

Vervolgens konden we alles aanplanten; een combinatie van kruiden, fruitboompjes, struikjes en mooie sierplanten. Het team voor de middag stond al te wachten tot de tuinman alle planten op de juiste plek had gezet. Nadat de tuinman eenmaal alles een plekje had gegeven, sprong het team erop om alles met de hand in te graven (bij gebrek aan tuinschepjes, oeps). Dit ging zo efficiënt dat we om vier uur ’s middags de hele tuin al af hadden. Teamwork!

What next?

Er zijn al toekomstplannen voor de tuindak en die zijn als volgt: het bouwen van een trapje zodat de toegang naar het pad wat makkelijker wordt en we gaan kijken naar goede zitmeubels, zodat er comfortabel gezeten kan worden. Voor nu zijn het een aantal boomstammen die we hebben gekregen van de tuinman. Verder willen we kijken naar een aantal insectenhotels voor de stadsbiodiversiteit.

Iedereen bedankt!

Iedereen was zo enthousiast over de aanleg van de tuin en er waren daardoor zoveel aanmeldingen, dat helaas niet iedereen mee kon doen op deze dag. Er komen nog een aantal momenten waarbij we iedereens hulp nog hard kunnen gebruiken voor de tuin, dus hopelijk maken we het dan weer goed. Hopelijk vinden de vrijwilligers de ontvangen T-shirt en het cactusje leuk.

Ik wil de tuincommissie, alle vrijwilligers en de mannen van Gijssen Groen bedanken! Iedereen heeft zich enorm ingezet en dat wordt zeer gewaardeerd. Op naar een goeie zomer en veel tuinplezier!

 

Ook deel uitmaken van de tofste community in Rotterdam? Bekijk de woningen in de woningzoeker en join us! En volg je ons al op Instagram en Facebook?