Menu Sluiten

Wat eerst te mooi leek om waar te zijn, is nu werkelijkheid voor Anouk (25) en haar vriend: een eigen plekje in Rotterdam. Ze waren één van de eerste bewoners van Startmotor en wonen in een 2Room Studio op de twaalfde verdieping. “Ik voelde mij al heel snel thuis in Startmotor.”

Sinds kort woont Anouk samen met haar vriend Randall in Startmotor. “Oorspronkelijk kom ik uit Bussum. De keuze om naar Rotterdam te verhuizen was voor mij logisch, omdat ik samen met mijn vriend wilde wonen die al in Rotterdam woonde. Inmiddels zijn we verloofd en hebben we als voornemen om in 2021 te gaan trouwen”, vertelt ze. In het dagelijks leven werkt Anouk als DBC-adviseur en ze zal vanaf december 2020 voor het Maasstad gaan werken. “Lekker op de fiets! Mits de coronaregels het toelaten om op kantoor te werken uiteraard.”

Too good to be true

“Onze zoektocht naar een eigen plekje in Rotterdam begon twee jaar geleden al. Met de huidige woningmarkt valt dit niet mee. Toen kwamen we Startmotor tegen op het internet. Het leek bijna too good to be true! Nu wonen we hier sinds 14 september 2020 als één van de eerste gelukkige bewoners van Startmotor.”

En hoe bevalt het?

“Ik voelde mij al heel snel thuis in Startmotor”, vertelt Anouk. “Het contact met de andere bewoners is goed en er hangt een relaxte sfeer. Je leert je medebewoners al heel snel goed kennen dankzij de gemeenschappelijke ruimtes waar je elkaar kan tegenkomen en dankzij de activiteiten die worden gehouden. Zelf doe ik weleens mee met de sportlessen beneden in de gym. Deze worden gegeven door Trickz. Dankzij de sportlessen en mijn deelname in de tuincommissie en de sportcommissie leer ik steeds meer mensen kennen. De pooltafel is trouwens ook een grote aanrader en populair onder de bewoners.” lacht Anouk.

2Room Studio

Anouk en haar vriend wonen op de 12e verdieping in woningtype A14. Dat is een studio met een aparte kamer. “Op deze verdieping wonen wel meer stelletjes. Vanuit ons appartement kijk ik uit op het park. Dat is ongeveer 100 meter lopen, oversteken en je bent er. Nog een pluspunt? We hebben de hele dag een lekker zonnetje in onze woning schijnen. In de parkeergarage huren we een parkeerplek. Zonder buitenom te hoeven lopen ga je vanuit de parkeergarage naar jouw woning. Heel fijn!”

Een veilige plek

“Een aangename verassing toen ik hier kwam wonen, was de aanwezigheid van security. Deze staat 24/7 paraat en kun je bellen als iets niet goed voelt of als er een onveilige situatie is. Gelukkig heb ik dit nog niet hoeven te doen. Je kan makkelijk communiceren met je medebewoners, ook via de community app. Maar het idee dat de security altijd benaderbaar is, vind ik een erg fijne gedachte.”

Een aanrader voor iedere starter

Wat Anouk wil zeggen tegen iedereen die nog twijfelt om in Startmotor te komen wonen? “Wees welkom! Het is een super initiatief, want je woont met starters en hebt daarom veel raakvlakken met de andere bewoners. Het gebouw is mooi en modern. Zowel je studio als buiten je studio; alles is van hoge kwaliteit en goed verzorgd. Er is veel inspraak door de bewoners en wat ik extra wil benadrukken is onze geweldige huismeester Ed en het beheerteam. Zij staan altijd voor je klaar met een lach en laten je vooral écht thuis voelen in Startmotor.”

Wil jij net als Anouk en haar vriend in Startmotor wonen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over Startmotor. En volg je ons al op Instagram en Facebook?