Menu Sluiten

De koks van de Startcooking kookclub hebben zich weer uitgesloofd in de keuken. Afgelopen zondag 11 juli konden de bewoners genieten van heerlijk Antilliaans eten. Zo ging dat!

Handen uit de mouwen

Op het menu staan: stoofpot kip (kip optioneel) en flancocho. De bewoners konden zich van tevoren opgeven in de kalender, zodat de kookclub wist voor hoeveel mensen ze moesten gaan koken.

Na het inslaan van de boodschappen ging de kookclub aan de slag op de 13e verdieping in de gezamenlijke keuken van de Startmotor. Het was pas de tweede keer dat de kookclub samen stond te koken, maar ze hebben het weer voor elkaar gebokst. Met een eigen bord in de hand konden de bewoners die zich hadden aangemeld de gerechten ophalen tegen een kleine prijs (inkoopprijs) en thuis opeten.

 

Lekker, leuk en makkelijk

De Startcooking kookclub is een redelijk nieuw initiatief vanuit enkele bewoners. Een van de doelstellingen van de kookclub is de community samen laten komen door middel van eten en drinken. Een leuke laagdrempelige manier voor nieuwe bewoners om andere bewoners in het gebouw beter te leren kennen en zich sneller thuis te laten voelen in de community.

Daarnaast willen ze bewoners kennis laten maken met nieuwe gerechten. Denk aan een lekkere pasta maar ook aan gezonde, gebalanceerde maaltijden voor bewoners die zelf niet zo goed kunnen koken of er simpelweg geen tijd voor hebben.

De bewoners kunnen tegen een kleine prijs een maaltijd krijgen op de 13e verdieping om thuis op te eten of om gezellig op de 13e verdieping op te eten. En in de zomer gaat de kookclub verschillende activiteiten organiseren. Denk bijvoorbeeld aan het maken van smoothies en waterijsjes als het warmer weer is.

Ook meedoen?

Voor alle bewoners: houd de Area of People app en de evenementenkalender in de gaten voor updates van de kookclub. Houd je van koken en wil je heel graag helpen? Laat het weten!

Ook deel uitmaken van de tofste community in Rotterdam? Bekijk de woningen in de woningzoeker en join us! En volg je ons al op Instagram en Facebook?