Menu Sluiten

Britt (26) komt oorspronkelijk uit Den Haag, maar heeft haar hartje verloren aan Rotterdam. Ondanks dat settelen in Rotterdam niet helemaal het originele plan was, voelt ze zich helemaal thuis in Startmotor. “Als ik aan kom fietsen bij Startmotor zie ik het gebouw al vanaf een afstandje en dan word ik helemaal blij.”

Een jaar geleden zat de actrice en zangeres nog in Berlijn. “Ik doe musicals en ik ben afhankelijk van het doen van audities. Ik was nieuwsgierig naar een andere plek, een andere cultuur en besloot te kijken wat de mogelijkheden in Berlijn waren.”

Helaas strooide Tante Corona roet in het eten. “Ik had in Berlijn niet veel meer te doen en besloot terug te gaan naar Nederland. Sindsdien werk ik als freelancer en werk ik aan korte producties en geef ik zanglessen. Al snel kwam ik Startmotor tegen op Facebook en ik was meteen verkocht. Nu woon ik hier sinds half september en ik voel mij helemaal thuis.”

Alles wat ik nodig heb

“Ik heb een tijdje op een cruiseschip gewerkt, dus ik wist al dat ik niet veel ruimte nodig heb om prima te kunnen wonen”, vertelt Britt. “In mijn studio type A1 heb ik alles wat ik nodig heb en je merkt in alles dat er nagedacht is over de indeling van de studio. De woning is nieuw en schoon, dus ik kon gelijk aan de slag met het inrichten ervan.”

“Als ik aan kom fietsen bij Startmotor zie ik het gebouw al vanaf een afstandje en dan word ik helemaal blij. Het is een mooi gebouw en vanbinnen is het heel leuk ingericht. De gezamenlijke ruimtes kloppen qua stijl helemaal bij wat Startmotor voor jongvolwassenen wil uitstralen. Niet doorvertellen, maar als ik daaruit meubels mee kon nemen, nam ik alles mee”, lacht Britt.

“De community van Startmotor is hecht. We organiseren graag samen dingen en we helpen elkaar. Heb je een iPhone oplader nodig? Laat het gerust weten op de community app. Zelf zit ik in de activiteitencommissie wat ook een leuke manier is van mensen leren kennen. Ik kan niet wachten tot we aan de slag kunnen met het organiseren van activiteiten.”

Startmotor is daadwerkelijk betaalbaar

“Wat ik zo leuk vind aan Rotterdam is dat het een culturele stad is met diverse mensen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik de architectuur eerst verschrikkelijk vond, maar ook dat ben ik helemaal gaan waarderen. Ik geniet elke dag opnieuw van de levendigheid en frisheid van de stad.”

“Er wordt op moment veel opgeknapt en gebouwd in Rotterdam-Zuid en Startmotor is een goede toevoeging daaraan. Er is meer nieuwbouw in Rotterdam, ook voor starters, maar Startmotor is daadwerkelijk betaalbaar. Dit is echt een uitkomst voor mensen die net begonnen zijn met werken.”

Een advies van Britt aan alle starters die dit lezen: “Ik raad elke starter aan om hier te komen wonen. Tegen mijn vrienden zeg ik dat ook. Met het werk dat ik doe, weet ik nooit waar ik terecht kom, maar wat mij betreft ga ik hier voorlopig nog niet weg.”

 

Wil jij net als Britt in Startmotor wonen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en bekijk de woningen in de woningzoeker. En volg je ons al op Instagram en Facebook?