Menu Sluiten

De decembermaand is begonnen en op de Startmotor betekent dat: Sinterklaas. De afgelopen maand heeft de Activiteitencommissie al voorbereidingen getroffen en dat ging niet zonder een klein beetje stress.

Ja, dat lees je goed: stress… Want zoek maar eens 180 chocoladeletters verdeeld over alle letters van het alfabet en je komt erachter dat de voorraden van de lokale winkels niet oneindig zijn. Dus ‘onze’ Sint liep stad en land af om alle letters bij elkaar te vinden, voldoende strooigoed te verzamelen voor alle schoentjes, en waagde zich daarna ook nog aan een rijm voor alle bewoners.

Door de corona-maatregelen wordt de creativiteit van de Sint natuurlijk op de proef gesteld. Geen surprises of dobbelspellen dit jaar, geen gezellige borrels, en maar heel beperkt samenkomen. Maar daardoor heeft de Commissie zich echt niet uit het veld laten staan. Er is een prachtig plan en vanavond is het zover!

A top secret operation

Achter de schermen heeft het iets weg van een militaire operatie. In de woning van commissie-lid Nicolas staan de chocoladeletters hoog opgestapeld, een stapel per verdieping. De squad leaders worden gemobiliseerd te helpen. Nicolas doet de coördinatie en voorziet iedereen van instructies, in het diepste geheim.

Sinterklaas kapoentje…

Vanavond mogen alle Startmotor bewoners hun schoen zetten. Via de community app en op posters in het gebouw is de komst van de Sint al aangekondigd, dus de verwachtingen zijn hooggespannen. Voor onze internationale bewoners is het de eerste kennismaking met een hele Nederlandse traditie en ze gaan volop op in de belevenis. De activiteitencommissie zorgt dat iedereen een letter krijgt in zijn schoen, maar bewoners zullen ook onderling cadeautjes bij hun buren in de schoen stoppen. De eerste Sinterklaas op de Startmotor belooft nu al een succes te worden. Een traditie is geboren!

En volg je ons al op Instagram en Facebook? Doen!