Menu Sluiten

Met ruimte voor 600 startende inwoners in de community van Startmotor is een Community Manager een must! Daarom zijn we ook blij dat Nerima sinds januari dit jaar erbij is gekomen als nieuwe Community Manager van Startmotor Rotterdam. Wie is Nerima en wat doet zij? Wij spraken haar hierover.

De Community Manager van Startmotor is onmisbaar. “Als Community Manager zorg ik ervoor dat de bewoners elkaar goed weten te vinden en ik help hen onder andere met het realiseren van evenementen en activiteiten.” Je zal Nerima dan ook bijna elke dag zien rondlopen in Startmotor.

“Ik ben nog maar net begonnen, maar ik merk al gelijk dat er een prettige en ontspannen sfeer heerst in Startmotor. Iedereen staat open voor een praatje en is ontzettend behulpzaam. Voor nu focus ik mij vooral op het leren kennen van de community en kijk ik op welke manier we de community kunnen versterken. Input vanuit de community zelf is hierin ontzettend belangrijk. Bewoners kunnen altijd even langskomen of contact met mij opnemen via de Area of People app wanneer ze een vraag hebben. Dat is uiteindelijk ook de reden waarvoor ik hier ben!”

De community als een grote familie

“Opgegroeid in een groot gezin van zeven meiden vind ik het heerlijk om mensen om mij heen te hebben”, vertelt Nerima. “Met een Moluks-Nederlandse achtergrond draaide het grootste gedeelte om verbondenheid door muziek, eten, gesprekken en gewoon het samenzijn. Dit is ook één van de redenen dat ik community building zo belangrijk én interessant vind. Vaak zie je dat binnen een community mensen uit zichzelf een bepaalde rol aannemen, omdat ze goed zijn in die rol en zich daar prettig bij voelen. Uiteindelijk heb je een community dat zichzelf vormt en dus ook aanvult. Daarnaast hoef je je binnen een community je niet eenzaam te voelen en kan je een beroep doen op de community als je hulp nodig hebt. Op kleinere schaal kan je zo ook naar een gezin of familie kijken en op een grotere schaal naar een Startmotor.”

Voel je thuis

Nerima heeft een achtergrond in geesteswetenschappen, waar antropologie en sociologie ook aan bod kwamen. “Het werk als Community Manager sluit hier goed bij aan”, legt Nerima uit. “Hoe gaan bewoners met elkaar om als ze in hetzelfde gebouw wonen en veel met elkaar in contact komen? Wat zijn de behoeftes en hoe kan je die behoeften invullen? En hoe zorg je ervoor dat iedereen zich betrokken voelt en niet alleen dat ene kleine clubje? Voor mij is het belangrijk dat iedereen zich ook echt thuis voelt in de community en dat niemand zich buitengesloten voelt. Respect, inclusiviteit en verbondenheid spelen een belangrijke rol.”

De Startmotor community is uniek!

Ondanks dat Nerima nog maar net kennis heeft gemaakt met de community van Startmotor weet ze één ding al zeker: de community in de Startmotor is uniek. “Bewoners leren elkaar kennen in Startmotor door de gemeenschappelijke ruimtes, maar ook door activiteiten en commissies. Maar heb je meer behoefte aan een moment voor jezelf, dan kan dat hier ook. Die balans vind ik speciaal!”

“Heb je vragen? Stuur mij een berichtje via de Area of People app of loop even langs tijdens de vaste inloop office hours beneden bij de balie.”

Volg jij ons al op Instagram en Facebook? Hier delen we de laatste weetjes en nieuwtjes rondom Startmotor.