Menu Sluiten
Cheraya (24) is één van de gezichten die je regelmatig in de Startmotor tegenkomt. Want hoewel ze er zelf niet woont, is ze drie dagen in de week in het gebouw te vinden als Locatiemanager. “Dit is echt een unieke, gezellige plek om te wonen.”

Oorspronkelijk was Cheraya verantwoordelijk voor de verhuur in de Startmotor, maar in oktober maakte ze de overstap naar Locatiemanager. “Wat ik zo leuk vind aan deze baan, is dat het heel divers is. Ik heb meer verantwoordelijkheid en zit niet de hele dag achter mijn computer. Van een fotograaf rondleiden tot een koffie-overleg met de Huismeesters, er is volop afwisseling.” Maar wat doet een Locatiemanager dan eigenlijk? “Ik ben een soort gebouwbeheerder”, vertelt Cheraya. “Bewoners kunnen bij mij terecht met al hun praktische vragen over wonen in de Startmotor.” Lachend: “Maar ik ben ook degene die je op je dak krijgt als je je huur niet betaalt. Al gebeurt dat gelukkig niet zo vaak hoor.”

Uitzicht over Rotterdam

Eén van Cheraya’s eerste doelen als kersverse Locatiemanager is zorgen dat mensen haar weten te vinden. “Veel mensen zullen mij al kennen uit de tijd dat ik de verhuur deed, maar ik wil dat echt iedereen weet wie ik ben, zodat ze bij me terecht kunnen als dat nodig is.” Zelf woont ze in Spijkenisse, en groeide ook op in die buurt. Rotterdam en omgeving voelde altijd als haar thuis. “Ik ben hier naar school geweest en heb mijn hele leven in de buurt gewoond.” Niet voor niets is ‘de 13e’ haar favoriete plek in het gebouw. “Op het dakterras heb je uitzicht over heel Rotterdam. Zeker als het zonnetje schijnt, is dat zo’n heerlijk plekje.”

Levensfase

Dat Cheraya geknipt is voor deze functie, komt mede door de aansluiting die ze voelt met de bewoners. “Ik denk dat ik goed bij de Startmotor pas omdat ik in dezelfde levensfase zit als de meesten hier. Ik kan me makkelijk verplaatsen in hun situatie, wat helpt om mee te denken als dat nodig is.” En natuurlijk maakt ze net zo graag een praatje voor de lol voor de lol als ze mensen tegenkomt in de gang. “Hartstikke gezellig!”
Ook op de werkvloer zelf geniet ze van die sociale sfeer. “We zijn een jong team, en ik kan het goed vinden met Andrea, de Community Manager. Wij werken veel samen, en ook met de Huismeesters hebben we heel leuk contact.”

Borrels en dansjes

Hoewel wonen op deze plek volgens Cheraya niet voor iederéén weggelegd is – “je moet wel een beetje sociaal zijn en tegen wat omgevingsgeluid kunnen” – heeft het ontzettend veel voordelen. “Wat ik zo leuk vind aan de Startmotor is hoe de mensen er met elkaar omgaan. Regelmatig zijn er borrels of georganiseerde feestjes. Mensen maken echt vrienden hier, je krijgt vanzelf een soort nieuwe familie. Dat is ontzettend leuk om te zien.”
Het pand zelf helpt natuurlijk ook mee. “Je hebt hier zoveel vette faciliteiten. Je kan sporten, barbecueën, poolen, noem maar op. Eigenlijk hoef je – behalve voor je werk misschien – het gebouw nooit uit!”

OVER CHERAYA

Cheraya is naast locatiemanager bij de Startmotor ook moeder van een zoontje van twee. “Ik heb een achtergrond in hospitality, want ik heb Hotelmanagement gestudeerd. En hoewel ik het een superleuke branche vind en er jaren met veel plezier in heb gewerkt, was ik na de geboorte van mijn kind op zoek naar een baan die beter binnen kantooruren paste.”

Die vond ze uiteindelijk dus bij de Startmotor. Cheraya zit er helemaal op haar plek, en wil er voorlopig ook nog niet weg. “Ik zou niet weten waar ik anders zou willen werken!” En op vrije dagen? “Dan ben ik vaak op pad met de kleine. De meeste weekenden ben ik wel in de speeltuin of op de kinderboerderij te vinden. Al hou ik ook van een lekker drankje doen hoor…”