Menu Sluiten

Wat is de Startmotor zonder onze huismeesters?! De huismeesters zullen namelijk alles in werk stellen om je te helpen en om kleine reparaties uit te voeren, zodat je hier goed kunt blijven wonen. Daarnaast zijn ze er ook om een oogje in het zeil te houden in en rondom de Startmotor. Vandaag maken we kennis met huismeester Ed.

“Ed Bos is de naam! Ik ben geboren in 1964 in Maassluis, een stad en gemeente in Zuid-Holland. Ondanks dat ik in veel andere steden gewoond heb, trekt Maassluis weer enorm en ben ik van plan om daar weer naar toe te verhuizen. Immers, waar je geboren bent, dat blijft trekken!”

Op de Startmotor kennen we Ed als een echte mensenmens. Hij heeft altijd een lach op zijn gezicht en staat altijd voor je klaar om een praatje te maken. Zelf beschrijft hij zich als een denker, creatief en oplossingsgericht. Perfecte eigenschappen dus voor een huismeester!

Hoe ziet een dag als huismeester eruit?

Ed begint de dag met een bakkie koffie en bekijkt vervolgens de meldingen die zijn binnengekomen via de Area of People app van de bewoners. Na het doorlezen van de meldingen maakt hij een to do lijst, belt hij de bewoners om een afspraak te maken en gaat hij vervolgens aan de slag! Even gezellig een kletspraatje maken tussendoor doet hij graag en de afwisselende taken op een dag maken het werk extra leuk voor Ed.

Biljartles en karaoke

Maar wat jij waarschijnlijk nog niet weet over Ed is dat zijn grootste hobby biljarten is. Ed was 12 jaar toen hij voor het eerst in aanraking kwam met biljarten en doet dit inmiddels al 44 jaar! Twee keer in de maand geeft Ed op de zaterdagmiddag een uur biljartles in de Startmotor voor geïnteresseerden. Ideaal dus om de fijne kneepjes van het vak te leren.

Een andere grote hobby van Ed is karaoke. Ed zingt enorm graag, en gaat regelmatig naar een karaokebar in zijn geboortestad. Liedjes van Elvis, Neil Diamond en Engelbert Humperding en Tom Jones, zingt hij met volle borst mee. Dus mocht jij een karaoke night willen organiseren, haak Ed dan aan en je hebt gegarandeerd een gezellige avond!

Verder doe je hem een plezier door plaatjes te draaien van Fleetwood Mac (zijn lievelingsband), Pink Floyd, Eagles, Kenny Rogers en Waylon Jackson. “Maar ik houd ook van blues, jazz en klassieke muziek”, geeft Ed aan. Dus muziekliefhebbers opgelet, heb jij nog muziektips nodig? Loop dan even langs Ed.

Tip aan de bewoners

Wat Ed wil meegegeven aan de bewoners van de Startmotor is: “Communiceer met elkaar en heb begrip voor elkaars situatie. Loop even langs je buren en praat met elkaar. Vaak heb je dan de fijnste gesprekken en daar vanuit ontstaat ook begrip voor elkaar.” Ook Ed staat altijd open om een praatje te maken of een luisterend oor te zijn.

Ook deel uitmaken van de tofste community in Rotterdam? Bekijk de woningen in de woningzoeker en join us! En volg je ons al op Instagram en Facebook?