Menu Sluiten

In de Startmotor vinden wij mentale gezondheid belangrijk. Daarom konden bewoners afgelopen zomer meedoen met een cursus Mental Health & First Aid. Ter ere van de Internationale Dag van de Mentale Gezondheid, dat gisteren op zondag 10 oktober plaatsvond, blikken we hier vandaag op terug.

Als iemand zich bezeert, dan kan je een EHBO-koffer pakken. Maar wat doe je als iemand een paniekaanval krijgt? Of in een depressie raakt? Tijdens de cursus Mental Health & First Aid leer je hoe je hier het beste mee om kan gaan.

Een leerzame zomer

Afgelopen zomer zijn twaalf bewoners van de Startmotor aan de cursus begonnen. De cursus wordt gegeven door de ervaren trainer Wil Vrencken van Indigo. En dat bij ons op locatie in de Create ruimte! Tijdens de cursus Mental Health First Aid leerden de bewoners eerste hulp te bieden aan mensen met (beginnende) psychische problemen. De deelnemers kregen informatie over de meest voorkomende psychische problemen en er was aandacht voor het aanleren van vaardigheden. Ook leerden ze hoe ze moeten handelen in een crisissituatie.

Goed gewerkt team!

Het is geen cursus waar je achterover kan leunen en rustig kan luisteren naar de trainer. Het is een intensieve training. De participerende bewoners werden gevraagd om actief mee te doen. Super waardevol en ontzettend gaaf dat Indigo (onze buren in de Dynamostraat) dit aanbiedt aan onze bewoners. En hands up voor onze bewoners die zich op deze manier voor anderen en ook voor onze community inzetten!

Er was veel animo voor de cursus. Daarom zal de Startmotor kijken voor een tweede training op locatie. Stay tuned!

Ook deel uitmaken van de tofste community in Rotterdam? Bekijk de woningen in de woningzoeker en join us! En volg je ons al op Instagram en Facebook?