Menu Sluiten

“Startmotor voelt echt een beetje als familie”

Wesley (22) en Gareth (24) wisten het direct: zodra de verhuur van Startmotor in Rotterdam van start gaan, schrijven we ons in. Zo gezegd, zo gedaan.

“Op het moment dat we hoorden van Startmotor, hebben we ons meteen ingeschreven. Nieuwbouw in Rotterdam, speciaal voor starters, een community vibe, op een fijne locatie én betaalbaar? Bijna te mooi om waar te zijn!”

Intern verhuizen

“In oktober 2020 konden we intrekken in een studio op de eerste verdieping, dat ging allemaal heel makkelijk en snel. Voordat we het wisten, konden we de sleutels ophalen. Uiteindelijk hebben we hier een jaar gewoond. Toen we de mogelijkheid kregen om naar een appartement te verhuizen op de 12e verdieping, hebben we geen moment getwijfeld. De studio was prima, maar je wil eigenlijk toch een aparte slaapkamer. Vooral als de ander vroeger op moet staan dan jij. Nog een voordeel: we hebben in ons nieuwe appartement ook een geweldig uitzicht over de skyline van Rotterdam. Wie heeft dat nou?”

Familiegevoel

“Startmotor voelt echt als thuis. Als we binnenkomen in het gebouw, voelen we ons veilig, ook al ben je nog niet bij je eigen appartement. Je moet wel 5 minuten rekenen voordat je daadwerkelijk bij je eigen voordeur bent, want je komt altijd wel iemand tegen met wie je even een praatje wil maken. Het is echt gezellig hier, het voelt een beetje als familie. We hebben een vast clubje vrienden hier leren kennen, en een stel daarvan woont nu naast ons. Hoe gezellig! Er gaat geen dag voorbij dat we elkaar niet zien.”

Je leert snel en laagdrempelig nieuwe mensen kennen in Startmotor

Community

“Gareth organiseert vaak activiteiten in Startmotor. Met Halloween hebben we een Scare Maze door het hele gebouw gedaan, we hebben een Pride party op het dakterras georganiseerd en laatst hebben we een Mario Kart toernooi opgezet. Heel leuk dat we daar de mogelijkheid voor krijgen. Je leert op die manier snel en laagdrempelig nieuwe mensen kennen. Ideaal als je nieuw bent in de stad!”

 

Favoriete plek

“Onze favoriete plek in ons appartement is de bank. Hier kunnen we heerlijk genieten van het uitzicht. Als we moeten studeren, zitten we vaak aan de eettafel met de laptop en een koptelefoon op. Eén van ons zit ook wel eens in de gemeenschappelijke ruimte om daar te studeren. Lekker rustig. En we hebben ook een bioscoop, echt leuk! We zitten ook heel veel in ons appartement met vrienden. Startmotor is een fijne plek om te wonen, ook qua locatie. Je pakt de metro op Zuidplein en in 10 minuten sta je midden in de stad. Maar Zuidplein heeft eigenlijk ook alles. Met de hond gaan we ook vaak naar buiten, naar het park of naar het bos. Daar ben je ook zo.”