Menu Sluiten
In de Startmotor woon je samen met andere mensen in een vergelijkbare fase van het leven. Samen dingen ondernemen en elkaar te ontmoeten. Hoe handig is het dan om een community manager in de buurt te hebben die kan helpen bij mensen bij elkaar brengen. Sinds deze zomer is Andrea de nieuwe Community Manager van Startmotor Rotterdam. Wie is Andrea en wat maakt dat zij zo geschikt is voor deze job?

Kun je in het kort vertellen wie je bent?

“Nou, ik ben Andea, 24 jaar en geboren en getogen in Rotterdam. Ik ben op mijn 18e uit huis gegaan, om op mezelf te gaan wonen. Ik heb mijn studie International eventmanagement Marketing en communicatie een jaar geleden afgerond. Daarna heb ik een jaar bij Facebook gewerkt als marketing expert. Na een half jaar moest ik voor deze baan verhuizen naar Berlijn, maar dat zag ik helemaal niet zitten! Haha, veel teveel verknocht aan Rotterdam!”.

Hoe ben je terecht gekomen bij de Startmotor?

“Toen ik vertrok bij Facebook heb ik mijn eigen social media agency opgericht. En daarna ook een marketingbureau. Ook zit ik al sinds mijn 16e in de wereld van evenementen. Maar ik had een heel sterk gevoel dat ik me wil inzetten voor de Rotterdamse community. En toen zag ik de vacature voor Community Manager. Die baan vinkt alle boxen aan van wat ik belangrijk vond. En tot nu toe heb ik het ook enorm naar mijn zin.”

Wat maakt dat je zo verknocht bent aan Rotterdam?

“Ik vind Rotterdam supermooi. Het is een grote multi culti-samenleving, waar je je snel thuis voelt. Mijn beide ouders komen uit Chili en het is fijn dat ik hier in Rotterdam al die verschillende nationaliteiten zie. Ook is Rotterdam de grootste evenementenstad van Europa. Dat past gewoon perfect bij mij. En misschien grappig om te melden: ik ben geboren om de hoek van de Startmotor, in het Ikazia-ziekenhuis. Dus de cirkel is weer rond.

Wat is belangrijk in de omgang met elkaar in de Startmotor?

“Bewoners vinden het heel belangrijk dat nieuwe bewoners zichzelf voorstellen, op komen dagen als er iets georganiseerd is. Het is fijn als je zichtbaar bent. Maar natuurlijk is het ook heel gebruikelijk als je af en toe lekker rustig in je studio wilt zitten! Maar aan mensen die het nog lastig vinden om naar een feestje of event te komen wil ik vooral oproepen om te komen. Je zult zien dat je super welkom bent!” Wat is jouw doel voor de komende tijd? “De gezelligheid onderling nog meer vergroten. Dat het nóg leuker wordt! :-)”

Facts about Andrea

  • De mooiste ruimte in de Startmotor vindt ze de sportkooi; “Wat een uitzicht!”
  • Geboren in het Ikazia-ziekenhuis, om de hoek van de Startmotor